Även idag gick vi upp klockan 5 efter en åskstorm på natten. Precis som dagen före åkte vi på safari. Idag var det fantastiskt! Vi såg så mycket! Bland annat såg vi en gepard, en stor hanne, en av de största de någonsin har sett. Vi såg honom länge eftersom han låg ner nära oss, fast han var på andra sidan av ett stängsel. Men det var så häftigt! Och det fortsatte bara så, vi såg massor av fantastiska djur!

När vi kom tillbaka åt vi frukost och sedan satte vi oss i bussen och begav oss ut i den riktigt, riktigt varma sommardagen (dagen före sade de att det var 38°C!!!!!). Vi hämtade upp en engelsktalande guide och sedan åkte vi till en högstadieskola där det går elever som är 13-19 år gamla. Eftersom det var lördag var det bara en klass där, en klass 12. Som jag förstår det går de äldsta klasserna ibland i skolan på lördagar också, eller så var de bara där för vår skull.

Skolan drivs bland annat av ett projekt som heter STAR FOR LIFE. Därför är skolan gratis förutom skoluniformer. Man får även gratis lunch vilket inte är vanligt i Sydafrika.

En sak som man blir imponerad av är hur duktiga alla sydafrikaner är på att sjunga! Klassen sjöng en afrikansk låt som hette Shosholoza för oss i stämmor, och vi sjöng Idas sommarvisa för dem, utan stämmor! 😉

Efter att vi kollat lite i skolan (det var jättevarmt i lokalerna som alla var utan AC, och det var ganska mörkt) begav vi oss mot en by i närheten. Några minuter med buss och sedan kanske fem-tio minuters fotvandring innan vi kom fram till ett hus. Där fick vi besöka en mamma med hennes tio (!!!) barn. Mamman hade inget jobb utan fick lite bidrag som hon skulle försörja alla sina barn på. De bodde i hus med halmtak, lite likt så som i Swaziland (dag 6).

När vi skulle gå tillbaka till bussen följde alla barnen med. När de såg att någon hade en flaska med vatten bad de dem om att få vattnet, eftersom i området de bor är det väldigt ont om vatten, det finns vattenbilar som man får vatten ifrån.

Vi gav barnen gosedjur och lite andra saker som vi hade med hemifrån som vi inte behövde eller ville ha. Tänk vad glada de blev för det!

Sedan åkte vi bussen i en kort stund till vårt hotell. Byn heter St. Lucia och hotellet heter Elephant Lake Hotel. Här finns en flod i vilken det finns flodhästar och krokodiler! Ibland kommer flodhästarna och dricker ur poolen!

Vi badade lite i poolen och sedan åt vi en sen lunch. Klockan fyra skulle vi egentligen åkt på flodkryssning och kollat på flodhästar och krokodiler, men världens åsk- och regnoväder bröt ut så utflykten fick flyttas fram till i övermorgon.

När det slutat regna och åska gick vi ut och åt på en god grekisk restaurang. Efter maten gick vi hem och gick och lade oss. Imorgon = ”sovmorgon” till klockan kvart över sju!

Gepard!!!

En stooor elefanthanne…

…med fem ben!!!

Många vita noshörningar stod och betade vid vattnet.

Giraff framför fantastisk himmel 🙂

Varning för elefanter!

På vägen till bussen fick alla vi barn testa att vara “trackers” och sitta på stolen längst fram i bilen och leta djur!

Lärarrummet på skolan. Ser det ut som på Nyvång, Heléne? 😉

Klass 12, 19-åringar. Det var jättevarmt i klassrummen!

Ett gäng svettiga, svenska turister framme vid tavlan!

Såhär såg en av bostäderna ut.

Här står jag tillsammans med alla barnen framför deras hus.

Jag med några av barnen. Min favorit var han lilla som sitter precis till vänster om mig med vit tröja! Man ser honom inte så tydligt men han var jättesöt.