Även idag skulle vi åka klockan halv nio, så tills dess såg vi till att väskorna var stängda och allt var klart. Bussen tog oss till en ”hamn” vid en flod, den där vi igår sett flodhästar. Vi hoppade på en båt med bar, kiosk och två våningar som rymde kanske 50 passagerare, och i vår grupp är vi bara 22 (med guiden). Eftersom vi var de enda på båten fanns det gott om plats.

Vi såg massor av flodhästar på riktigt nära håll, och även några krokodiler fick vi syn på! Vi såg också häftiga fåglar, bland annat flamingos, och bufflar och en vattenbock.

Efter båtturen var det direkt in i bussen för att bege oss mot Durban, staden där vår guide bor.

Resan var 2,5 timmar, inklusive snabbt stopp för toalett och om man eventuellt ville handla något litet.

När vi kom fram till Durban gick vi alla upp på en höjd där vår guide förklarade lite för att vi skulle få bättre överblick över staden. I Durban bor det 3,5 miljoner invånare, men landskapet är väldigt kuperat så eftersom man bara kan se till nästa kulle känns den inte så stor. Det är dock många höghus, som i en storstad.

Vid lunch checkade vi in på vårt hotell, ett hus med 30 våningar (!!!) (fast vi bor på tredje ;)), och sedan hade vi en ledig dag! Vi begav oss ut för att hitta ett ställe att äta. I Durban finns det många surfare, och vårt hotell ligger precis vid stranden, så vi hamnade på en surfrestaurang med lounge-musik. Det var väldigt gott!

Efter det gick vi till en klätterpark där vi barn klättrade i en höghöjdsbana. Man hade en sele på sig. Vi gjorde detta ett år i Österrike också. Det var superkul!

Sedan tog vi varsin – billig men supergod – drink i någon restaurang och sedan gick vi ner till stranden! Vågorna var höga och det var jääteroligt att bada och hoppa i dem!

När det började bli mörkt gick vi hemåt, tog en dusch och klädde på oss. Sedan gick vi tillsammans med ett jättesnällt par på resan, Kerstin och Mats, och åt på en restaurang. Jag och Petter åt våfflor!

Sedan gick vi hem och lade oss.

Dags för flodkryssning!

Så nära de är!

Mååånga…

Durban!

Time to klättra in a klätterpark! Måste bara sätta upp håret…

Kom igen nu Petter!!!

Tänk vad man kan hitta i en stad som Durban…! En gigantisk hajkäke? Inga problem!

Isa avnjuter en god fruktdrink. Ansiktsmålningen fick hon gratis från en kvinna som gjorde sådana på mindre än en minut! Jag och mamma fick också sådana. 🙂

Bada, bada, bada! Men till slut måste vi ändå gå tillbaka till hotellet…

…but first, let me take a selfie! Nej, förlåt, groupie. Let us take a groupie!

Ännu en drink, denna gången på kvällen 🙂

Våfflor med chokladmousse!!! 😀 Efter lååång väntan… Men det var det värt!