På morgonen gick vi ner till stranden, som ligger precis över vägen, och tog ett morgondopp! (Åtminstone jag och Petter…) Vi gick sedan upp, både för att det var väldigt strömt och för att vi skulle ju äta frukost!

Efter frukosten hade vi stämt träff med Kerstin och Mats, som är jättejättesnälla. Vi åkte taxi till fotbollsstadion i Durban, där vi åkte upp i en vagn i en båge över stadion. Högst uppe gick vi ut på en plattform där man såg stora delar av Durban och kunde ta bilder, innan vi åkte ner igen.

Sedan gick vi på en kort tur inne i stadiumet med en guide. Vi fick först se lobbyn, sedan omklädningsrummen (som hade ett rum fullt av jacuzzis!) och läktaren. Sist men inte minst fick vi gå in på planen, eller inte PÅ planen men bredvid gräset. Det var jättehäftigt! Stadion rymmer 80 000 åskådare och det var här som Spanien och Frankrike möttes i semifinalen i fotbolls-VM 2010. Coolt!

Sedan gick vi till en restaurang och tog en fruktdrink, innan vi delade upp oss. Kerstin och Mats gick till hotellet och vi badade ännu mer i havet! Vattnet är varmt och det är höga vågor som är jätteroliga att bada i.

Klockan 12 gick bussen till flygplatsen. Väl framme där åt vi lunch och kollade lite i affärer. Sedan gick inrikesflyget till Kapstaden, som tog 2,5 h.

När vi kom fram till Kapstaden åkte vi sedan buss till hotellet vi skulle bo på. Än en gång bor föräldrar och barn i olika rum, men det finns dörrar mellan rummen som vi har öppna, så det blir som ett enda stort rum.

Vi tog sedan en shuttle till Waterfront, och där hittade vi en restaurang där vi åt sushi och sallad. Jättegott!

Sedan drog vi oss tillbaka till hotellet för en god natts sömn!

Ett uppfriskande morgondopp!

Hotellet, Garden Court.

Fotbollsstadion i Durban! Längs den där bågen går en vagn som stannar på toppen.

Isa på toppen! Det blåser…

Durban från ovan 🙂

På läktaren.

I omklädningsrummet! Petter tog Tyskland, Isa Brasilen och jag tog Korea! 😉 Synd bara att vi inte hann ta oss ett dopp i varsin jacuzzi på vägen ut…

På väg in på planen framför 80 000 pers… Är man känd så är man…!

Lagbild vid planen!

Nästan som arenan i Lund.

Ett sista dopp…

…och en sista drink…

…innan det bär av över Afrikas savanner!

Framme i Kapstaden! Vid Waterfront.