Vi vaknade till strålande fint väder. Vi åt frukost och gjorde oss i ordning, för idag skulle vi bestiga ett berg!

Det finns ett berg bredvid Taffelberget som inte är lika högt som heter Lion’s Head, så vi bestämde oss för att gå upp för det. Vi åkte taxi till där stigen som slingrar sig upp runt berget börjar.

Efter det gick det lättare ett tag, det blev varmare och varmare efterhand. Men sedan började det bli brantare igen, tills man var tvungen att klättra uppför berget, ibland med hjälp av stegar, rep eller handtag, ibland utan någonting sådant! Det var tuffare än vad vi hade trott, mamma hade det lite jobbigt med sitt knä som opererades för ett tag sedan, och Isa kände av sin fot som ska opereras nästa vecka, men förutom det var det jättekul!

Det hela började med en uppförsbacke i sol som gjorde att vi efter redan fem minuter var tvungna att stanna till för att pusta och stretcha vaderna 😉

Efter ungefär en timme och en kvart kom vi, svettiga, törstiga och trötta, men glada, upp till toppen där vi vilade ut oss lite och njöt av den fantastiska utsikten, 670 m.ö.h.

Sedan började vandringen ner. Den tog också lite mer än en timme. När vi kom ner tog vi varsin god och välförtjänt dricka och sedan tog vi taxin till Waterfront. Här åt vi lunch och sedan gick vi lite på köpcentret som finns där. Det finns en jättestor H&M med billiga priser, men köerna till provrummen var suuuperlånga så vi gick därifrån.

Klockan kvart över två tog vi shuttlebussen tillbaka till hotellet. Här bytte vi om till badkläder och svalkade oss i utepoolen som var något kall men därför folktom 🙂

Vi tog sedan på oss (långärmade, pga vädret i Sverige 🙁 ) reskläder till flyget. Vi åt fruktsallad med glass för att få något litet i magen innan flyget (och för att njuta av semestern in i det sista), innan vi klockan 5 satte oss i bussen för att åka till flygplatsen…

Där lämnade vi vårt bagage och gjorde allt det där som man gör innan man flyger, ni vet. Vi hann även kolla i några affärer och köpa något smycke, en sista souvenir från Sydafrika!

Vi satte oss sedan på flyget till London som skulle ta 12 timmar.

Vilopaus efter fem minuter 😀 Ni kan gissa vad vi tänkte: “Detta kommer bli jobbigt…” Det märks när man inte har tränat på två veckor!

Coola B)

Redan från början var det fin utsikt!

Vi traskar på 🙂 Visst är det fint!!!

Nu kommer vi till klättringen!

– Vi är redan uppe!

FRAMMEEE!!! Våra fina föräldrar <3 <3

670 meter över havet.

Vi är bergsklättrare!

En tokbild också 😉

Och så ner igen!

Nästan framme…

Vi klarade det! Segerbild 😀

Sista lunchen i Sydafrika 🙁

Waterfront. Ser ni oss där längst till vänster i bild?

Och så sa vi hejdå till Nelson också <3